+31 (0)76 531 00 33

BIM Assessment…hoe helpt het je verder

05-02-2019 - 

Mensen functioneren het best, leren het snelst, zijn proactiever en het meest betrokken als ze werk doen dat matcht met hun drijfveren, cognitieve capaciteiten en competenties. Willen is in veel gevallen belangrijker dan kunnen. Vooral met het implementeren van de BIM methodiek; wat voor velen de motivatie is om beter te willen bouwen.

Effectief met BIM aan de slag? Begin bij je mensen.

Goede software is belangrijk, maar uiteindelijk moeten de mensen in je bedrijf het nog steeds doen. De juiste persoon op de juiste plek is een term die je vaak hoort, maar wat betekent dit nu echt? Bij ANNO1809 gaan we uit van de best passende rol die bij een persoon past. Zeker als je met BIM aan de slag gaat, wat een andere manier van samenwerken vraagt, waarbij nieuwe tools om de hoek komen kijken en je veel meer informatie tot je beschikking krijgt. Dit alles vraagt veel van je mensen, de organisatie en de toegepaste leiderschapsstijl. De inzet van een BIM assessment is hierin belangrijk. Tijdens dit assessment wordt aan de hand van een persoonlijke talenten analyse onderzocht, wie welke BIM rol het beste past bij je medewerker, uitgaande van de competenties en drijfveren.

De werknemer herkent veel beter welke rol hij aan kan nemen binnen het projectteam en tijdens een BIM-project. Daarnaast krijgt je als manager meer inzicht in de potentie van jouw team. De investering in het verdere vervolgtraject en ontwikkeling van medewerkers heeft op deze wijze veel meer bewezen rendement.

Begin met de softe kant van BIM

Het BIM assessment zorgt er voor dat een BIM team een vliegende start kan maken, omdat iedereen zijn rol pakt én de juiste mindset meekrijgt. Als gevolg hiervan worden vervolgtrajecten rondom de implementatie van BIM veel efficiënter en effectiever opgevolgd. Kortom; het uitvoeren van een BIM assessment is ten allen tijden aan te raden. Hiermee benader je de “harde” technische aspecten van BIM vanuit de “softe” kant.

Meer weten over ons BIM assessment?

Vanuit onze ervaring, kijken wij graag samen met jou naar hoe we het BIM assessment het beste kunnen laten inzetten voor jou als individu, voor je team of organisatie dan wel project. Voor meer informatie of het assessment of over onze trainingen, neem contact met ons op. 

Wil je ontdekken welke BIM-opleiding het beste bij jou past?

De trainers van ANNO1809 helpen je daar graag bij.

 
 

Contact