+31 (0)76 531 00 33
04-10-2018 - 

OpenBIM is een term die vaak voorbij komt als het over BIM gaat. Maar waarom zou jij het gaan toepassen in jouw project? En wat is het precies? 

Definitie openBIM

BuildingSMART Interational, een organisatie die eigenaar is van de term  ‘OpenBIM’, heeft als volgt de definitie vastgelegd: OPEN BIM is een universele benadering van het ontwerp, de realisatie en de werking van gebouwen op basis van open standaarden en workflows. OPEN BIM is een initiatief van buildingSMART International (bSI). Verschillende toonaangevende softwareleveranciers gebruiken het open buildingSMART-gegevensmodel.

Open standaarden 

Wat zijn dan open standaarden? De open standaarden zorgen ervoor dat data uit te wisselen is en je informatie (en kennis)kunt delen. Partijen hoeven hierdoor niet geselecteerd te worden op welke software pakketten ze gebruiken. IFC is zo’n open standaard om modelgegevens uit te wisselen tussen verschillende software toepassingen. Door het kunnen uitwisselen van die data kun je modellen openen en controleren in de software die jij wil, maar ook modellen over elkaar heen leggen.

Wil je meer weten over openBIM en open standaarden, volg dan een van onze BIM-trainingen.

Wil je ontdekken welke BIM-opleiding het beste bij jou past?

De trainers van ANNO1809 helpen je daar graag bij.

 
 

Contact