+31 (0)76 531 00 33

BIM Awareness & Process

Sinds 2017 werken we samen met Arcadis aan het ontwikkelen en geven van trainingen en trajecten. Arcadis is een toonaangevende internationale organisatie die ontwerp-, engineering- en adviesdienst levert voor een duurzame gebouwd en natuurlijke omgeving.

We zijn begonnen met het opleiden van aankomende BIM-coördinatoren. Dit programma bestond uit 4 dagen, waarbij ze op een interactieve manier de basis kennis over BIM en het proces eigen hebben gemaakt. Door middel van een BIMgo kaart hebben ze stappen gezet om de kennis ook in hun projecten toe te passen.

Het traject hebben ze afgesloten met een certificering dag. Tijdens de certificering dag hebben zij hun skills vanuit de praktijk gepresenteerd. Kennis en ervaringen zijn gedeeld en BIM-manager Bram Tegels heeft een update gegeven over BIM bij ARCADIS. Tevens hebben zij door middel van een geslaagde workshop ervaren wat valkuilen in de samenwerking en het proces zijn. Een mooie dag om op terug te kijken. 

Vervolgens hebben we vanuit deze training een verkort programma voor de projectleider en projectmanagers van Arcadis opgesteld: de BIM Awareness & Process. Een succesvol tweedaagse training waarbij ze naast de basis kennis over digitaal bouwen, ook handvatten mee krijgen om hun eigen verhaal te ontwikkelen. Hierdoor kunnen ze klanten overtuigen om te kiezen voor BIM en hebben ze handvatten gekregen om te sturen op Digitaal Bouwen. Deze training is inmiddels al voor 15 groepen gegeven en opgenomen in de opleidingsgids van Arcadis, waardoor deze training nog steeds wordt georganiseerd. Afgelopen jaar hebben we de training ook omgevormd naar een online variant. Deze is ondanks dat het online wordt gegeven, wordt de training ook interactief ervaren.

Trots op deze mooie samenwerking!

Wil je ontdekken welke BIM-opleiding het beste bij jou past?

De trainers van ANNO1809 helpen je daar graag bij.

 
 

Contact