+31 (0)76 531 00 33

BIM-trainingen

BIM & bouwkosten

  • 8 -12
  • 1 dag + 4 dagdelen cursus

Herken je de struggle dat je ooit voor een project de calculatie hebt gedaan, maar niet meer weet waar die hoeveelheden vandaan komen? Dat je in een drukke periode per ongeluk iets ben vergeten te calculeren? Dat je weleens denkt, deze hoeveelheden bepalen moet toch een stuk sneller kunnen? Dat klopt, met BIM kan dit veel efficiënter en accurater. Volg hiervoor de training BIM & Bouwkosten. Tijdens deze cursus leer je niet alleen hoe je hiervoor het proces moet inrichten, maar kun je het ook uitvoeren in Solibri Office.

Download brochure

BIM opleiding voor

Werkvoorbereiders, Calculators, Inkopers, Teams

  • Begeleiding door een BIM professional
  • Theorie BIM & Bouwkosten
  • Stappenplan hoe je hoeveelheden uit het BIM-model kan generen
  • Welke mindset en communicatieve vaardigheden nodig zijn
  • Hoeveelheden generen uit Solibri Office
  • Zowel klassikaal als via Blended Learning te volgen
BIM & bouwkosten

Nieuwsgierig of deze training bij jou past? Neem contact op voor een persoonlijke intake. 

Neem contact op

Voor wie?

BIM-professionals die hoeveelheden uit het BIM-model willen halen, die accurater zijn en waarvan je later ook nog weet hoe je die bepaald hebt. 

Waarom?

Bepaal sneller en accurater hoeveelheden en vergroot tevens de terugvindbaarheid en controle mogelijkheden van de gebruikte hoeveelheden. 

Resultaat

Na de training ‘BIM & Bouwkosten’ kun je zelf hoeveelheden uit het model generen. Doordat je de juiste mindset hebt en weet hoe je het model moet controleren, heb je ook vertrouwen dat je meer accurate hoeveelheden genereert. Na afloop krijg je een certificaat voor deelname aan de training 'BIM & Bouwkosten | Basis'. 

Cursus

Programma

Deze basis training bestaat uit de modules 'BIM & Bouwkosten' & 'Coördineren met Solibri'. 

Module 1 BIM & Bouwkosten | 1 dag

Tijdens de introductie dag zoomen we eerst in waarom jij bouwkosten zou willen bepalen door middel van BIM en wat het precies is. Hierdoor heb jij de juiste bewustwording en mindset om het daarna te gaan toepassen. Vervolgens gaan we naar de 'hoe', met een stappenplan zorgen we dat jij dit proces eigen maakt. Per stapje zoomen we in, waarom we het doen en hoe we het doen. De onderdelen wisselen we af met softe vaardigheden, zodat jij vertrouwen krijgt dat jij accurate hoeveelheden bepaald met BIM. 

Module 2 ‘Coördineren met Solibri’ | 4 dagdelen 

Module 2 bestaat uit vier dagdelen 'Coördineren met Solibri'.De eerste drie dagdelen zullen we de theorie en praktijk afwisselen. De onderdelen visueel en automatisch controleren van het model, classificeren, hoeveelheden genereren en communiceren via Solibri Office zullen op een interactieve manier aanbod komen. Met eigen praktijkvoorbeelden gaan we hiermee aan de slag. Het laatste dagdeel gaan we de kennis die je opgedaan hebt in de eerste drie dagdelen testen. Met uitdagende use-cases, waarbij alle onderdelen in voorkomen weet jij of je het programma al eigen hebt gemaakt. De dag sluiten we af met handvatten, waardoor je de volgende dag al gemotiveerd bent om ermee door te gaan. 

Voor module 2 is een laptop met het programma ‘Solibri Office’ nodig.  Wil jij een laptop met het programma voor deze dagen huren? Neem dan contact op.
Locatie en trainingsmateriaal zit inclusief. Tijdens de eerste module zorgen wij voor lunch. Tijdens de vier dagdelen ben je op tijd klaar.  


Deze training wordt op dit moment alleen in-company gegeven en aangepast op jouw vakgebied. We hebben trainers met ieder hun eigen specialisme, waardoor de training op maat gemaakt kan worden op jouw vakgebied. Deze training bieden we zowel klassikaal aan als via Blended Learning. Starten met een in-company training kan het gehele jaar door. Neem hiervoor contact op via info@anno1809.com of +31 (0) 76 531 00 33

 
 

Contact