+31 (0)76 531 00 33

BIM-trainingen

Basis training: BIM Basis

 • 8-12
 • 2 dagen cursus

Heb jij met jou enthousiasme al de eerste stappen in het BIM proces gezet? Of wil jij nu eindelijk de stap gaan maken? Is voor jou BIM nog alleen een 3D model of een tool? Start dan met de BIM Basis training . Hiermee leg jij jouw basis voor een goede implementatie van BIM. Pak de goede weg door eerst even uit te zoomen naar welke mogelijkheden er allemaal met BIM zijn, wat dat voor jou betekent, maar ook voor jouw proces. Deze training is de basis om met BIM goed te starten! Er wordt een realistisch beeld neergezet waarbij niet alleen de voordelen, maar ook de valkuilen aanbod komen. 

Download brochure

BIM training voor

Werkvoorbereiders, Projectleiders & Projectmanagers, Teams, BIM Modelleur

 • Begeleiding door een BIM én softskills professional
 • Waarom en wat is BIM
 • Verschillende BIM toepassingen
 • Praktijkcases en ervaringen van andere. 
 • Welke softe vaardigheden zijn nog voor een verandering in BIM? 
 • BIM in het proces 
 • Zowel klassikaal als via Blended Learning te volgen
Basis training: BIM Basis

Nieuwsgierig of deze training bij jou past? Neem contact op voor een persoonlijke intake. 

Neem contact op

Voor wie?

Professionals die beseffen dat BIM meer is dan een tool en daarom eerst willen uitzoomen op zowel de verschillende toepassingen als het proces, waardoor ze zelf kunnen bepalen wat BIM voor hun betekent en doelen kan stellen.

Waarom?

Met de training heb jij de basis kennis over BIM en het BIM proces. Je kent o.a. de begrippen, verschillende soorten tools, het BIM proces en BIM rollen.  Hierdoor kan jij voor jezelf bepalen: 'What's in it for me'? en bepalen wat jouw eigen stappen worden. 

Resultaat

Na deze training heb je een totaal beeld van BIM. Tevens heb je tijdens de training bepaalt welke stap je kunt zetten in het BIM proces. Na afloop krijg je een certificaat voor deelname aan de training 'BIM Basis'.

Cursus

Programma

Cursus 2 dagen

De basis training bestaat uit twee modules.

Module 1 BIM Awareness

Tijdens de eerste module delen we op een interactieve manier de mogelijkheden met BIM. We beantwoorden vragen zoals:

 • Waarom kiezen steeds meer bedrijven om met BIM te werken?
 • Waarom zou ik hiervoor zelf kiezen?
 • Wat is precies BIM?

Naast de hardskills van BIM investeren we deze dag ook aan die softe kanten. Een verandering zoals BIM kan alleen maar geïmplementeerd worden als er ook geïnvesteerd wordt in softe vaardigheden, zoals samenwerken en communiceren. Daarom zoomen wij tijdens de training hier ook op in. De training sluiten we af met een persoonlijke stap die jezelf gaat zetten om verder te komen in het BIM proces.Tijdens deze dag wordt je dus niet alleen geïnformeerd, maar ben je ook geactiveerd om er mee aan de slag te gaan. 

Module 2 BIM Process

Dag 2 zoomen we in op het BIM proces. Per fase kijken we wat het is, maar waarom het ook belangrijk is om toe te passen. Tevens komen bij het nieuwe proces nieuwe rollen kijken, die we gaan behandelen. Deze theorie zullen we weer combineren met soft skills en workshop. Zodat je de theorie ook ervaart. Tijdens de training is er ook tijd om elkaar ervaringen te delen en van elkaar te kunnen leren. 

Tijdens deze dag zit locatie, lunch en trainingsmateriaal inclusief. 


Deze training wordt op dit moment alleen in-company gegeven en aangepast op jouw vakgebied. We hebben trainers met ieder hun eigen specialisme, waardoor de training op maat gemaakt kan worden op jouw vakgebied. Deze training bieden we zowel klassikaal aan als via Blended Learning. Starten met een in-company training kan het gehele jaar door. Neem hiervoor contact op via info@anno1809.com of +31 (0) 76 531 00 33