+31 (0)76 531 00 33

Whitepaper Projectleider in het digitaal bouwproces

09-07-2021 - 

De projectleider heeft een prominente rol in de digitalisatie binnen de projecten. Dit is degene die de touwtjes in handen heeft in het digitale bouwproces. Diegene die het team hierin mee moet nemen, zijn / haar projecten hierop moet sturen, maar hoe dan? Hoe krijgt hij/zij grip op deze projecten? En wordt diegene alleen afgerekend op geld, tijd en kwaliteit of ook op klantenwaarde en innovatie? Verandert de functie en/of rol van projectleider in het digitale bouwproces? Hebben ze dezelfde functiekenmerken, competenties, taken en verantwoordelijkheden als in het traditionele bouwproces? 

Om deze vragen te kunnen beantwoorden, zijn Daan Arts (Janssen de Jong Groep), Jeroen Mackaij (Strukton), Tommy van Beem (TBI), Alex van Hulten (Heijmans), Hans Hendriks (deBIMspecialist), Joost Oldenbeuving (VolkerWessels / Kondor Wessels Amsterdam), Stefhan Broekema (Dura Vermeer), Tommie Jacobs (Ballast Nedam), Jozef Derksen, Marcel van Bavel, Nikita Derks en Joep Teunissen (ANNO1809) bijeengekomen om kennis en ervaring uit de praktijk te delen.

Samen hebben we vrijdag 11 juni 2021 in kasteel Amerongen een rondetafelgesprek georganiseerd om een schets te maken van de projectleider in het digitaal bouwproces. Dit hebben we verwerkt in een whitepaper. Dit bieden we graag als groep aan als geschenk. Veel plezier met het lezen van deze whitepaper!

Opmerking: Bijna elk bedrijf heeft een andere functietitel voor degene die leidinggeeft aan het bouwproces of een fase daarvan; projectmanager, projectleider, ontwerpleider, ontwerpmanager, ontwikkelaar, projectdirecteur etc. In de whitepaper wordt gesproken over de projectleider als verzamelnaam voor de functiegroep.

Download brochure

Wil je ontdekken welke BIM-opleiding het beste bij jou past?

De trainers van ANNO1809 helpen je daar graag bij.

 
 

Contact