+31 (0)76 531 00 33

Digitalisering, digitalisatie of digitale transformatie, welke pas jij toe?

08-01-2021 - 

Regelmatig horen wij dat bedrijven bezig zijn met digitalisering. Is het digitalisering? Of streven ze naar digitalisatie of gaan ze zelfs voor digitale transformatie. Drie termen die je regelmatig hoort, wat is het verschil tussen deze drie begrippen? In deze blog geven we op deze vraag antwoord. 

Digitalisering betekent letterlijk: "omzetten in digitale vorm" volgens van Dale. Met digitalisering maak je informatie digitaal in een vorm die gebruikt kan worden door elektronische apparaten. Een voorbeeld is het omzetten van iets wat je normaal op papier verwerkt naar Word of Powerpoint. 

Digitalisatie gaat een stapje verder. Digitalisatie zijn digitale mogelijkheden die helpen om waarde toe te voegen. Digitalisatie leidt tot nieuwe processen, die kunnen zorgen voor innovatie van het bestaande businessmodel. 

Digitale transformatie is volgens Brian Solis het evoluerende streven naar innovatieve en flexibele bedrijfs- en operationele modellen – gevoed door evoluerende technologieën, processen, analyses en talentencapaciteiten – om nieuwe waarde en ervaringen te creëren voor klanten, werknemers en belanghebbenden. Digitale transformatie is bedrijfsbreed en waarbij concurrentievermogen en modernisering vaak de drijvende kracht achter volledige transformatie is. 

Dus ben jij binnen jouw bedrijf bezig met digitalisering, digitalisatie of digitale transformatie? Tijdens onze trainingen en opleidingen bespreken we dit regelmatig, zodat we dezelfde taal spreken. Ook tijdens strategiesessies met management kijken we naar de mogelijkheden voor jouw organisatie op het gebieden van deze drie verschillende veranderingen. 

Meer weten over de verschillen, zelfs vinden wij de blog van proptech een aanrader! 

Wil je ontdekken welke BIM-training het beste bij jou past?

De trainers van ANNO1809 helpen je daar graag bij.