+31 (0)76 531 00 33

Q&A Digitaal Implementeren

08-05-2020 - 

Heb je de Q&A Digitaal Implementeren gemist? We hebben in deze blog voor jou de praktische tips uit deze Q&A op een rijtje gezet. Net zoals in de Q&A zijn deze tips verdeeld over de vier kwadranten:

Proces & Optimalisatie

  • Breng in kaart wie, wat, wanneer nodig heeft. Door elkaar nu niet fysiek te zien, is het minder makkelijk om inzichtelijk te hebben waar iedereen mee bezig is en wat de andere nodig heeft. Daarom is het goed om dit in kaart te brengen. Tevens zorgt het ook voor een team gevoel. 
  • Visualiseer het (BIM) proces. Jij hebt waarschijnlijk het (BIM) proces helemaal uitgedacht en in je hoofd zitten. Nu moet deze informatie ook naar je collega's. Visualiseer daarom het proces, zodat zij het kunnen toepassen in de projecten. 
  • Blijf het proces optimaliseren door te evalueren. Het is makkelijk om deze tijd met al die online meetings de evaluatiemomenten over te slaan en gewoon door te gaan met het volgende project. Terwijl deze momenten essentieel zijn voor je volgende project. Door deze momenten gaan hopelijk je volgende project nog beter, dus pak een moment om met elkaar te evalueren. 

Management & Organisatie

  • Maak (strategische) kansen met 'digitaal bouwen' inzichtelijk. Andere tijden zorgen voor nieuwe kansen. Plan een brainstormsessie in om deze kansen inzichtelijk te maken en toe te passen. 
  • Neem tijd om je visie, doelstellingen en implementatieplan onder de loep te nemen. Pak de tijd om je visie, doelstellingen en implementatieplan eens kritisch te bekijken. Waarschijnlijk is er al veel gebeurd binnen de organisatie en zijn er weer nieuwe ervaringen en kennis opgedaan, waardoor deze documenten niet meer up-to-date zijn. Ook geeft het weer nieuwe inspiratie en energie om vervolgstappen te zetten. 

Tools & Technology

  • Bekijk geschikte BIM toepassingen voor huidige projectvraagstukken. Een lastige projectvraagstuk? Bekijk samen met je BIM manager naar een oplossing.  Met behulp van BIM toepassingen krijg je vaak meer inzicht en informatie, wat kan helpen bij jouw projectvraagstuk. 
  • Spiegel je tools aan huidige organisatie behoefte. Het is misschien al een tijd geleden, dat jij een keuze hebt gemaakt voor een bepaalde tool. Maar is dit nog wel de tool die aansluit bij de behoefte van de organisatie? Elke dag komen er wel nieuwe tools op de markt die het werk makkelijk en efficiĆ«nter maken.  

Mens & Cultuur

  • Digitale 1 op 1 of groep begeleiding. Blijf investeren in het actief houden van je collega's met BIM. Via online meetings of Q&A's kun je jouw collega's toch ondersteunen.
  • Spiegel jouw BIM plan met de bedrijfscultuur. Heb jij jouw BIM implementatieplan al inzichtelijk? Spiegel deze dan eens aan de bedrijfscultuur. Hoe ga je mensen mee krijgen? Welke collega's moet je enthousiast krijgen zodat de olievlek ontstaat? 
  •  Zet je trainingen om in e-learning of webinars, zodat jouw organisatie kan blijven leren. Er zijn tegenwoordig handige tools om heel makkelijk een e-learning te maken of een webinar te organiseren. In deze tijden is het extra belangrijk om te blijven leren.    

Naast deze tips zijn we tijdens de Q&A vooral ingegaan op specifieke praktijkvoorbeelden van de deelnemers. Kan jij bij een van deze tips wat hulp gebruiken? Of heb je er vragen over? Neem contact op via +31 (0) 76 531 00 33 of info@anno1809.com

Wil je ontdekken welke BIM-training het beste bij jou past?

De trainers van ANNO1809 helpen je daar graag bij.